Un arreveure

Amb el dret a la confidencialitat, l’APFCIB, posa punt i final a l’Estratègia de Sensibilització sobre els Drets Sexuals i Reproductius amb què va guanyar el Premi Maria Aurèlia Capmany del 2009. Després de més d’un any de feina volem agrair la col·laboració i la participació de totes les institucions, entitats, professionals i particulars sense les quals aquest projecte no hagués estat possible.

Hem de recordar que els Drets Sexuals i Reproductius són la garantia per a què tots els individus puguem viure la nostra sexualitat amb llibertat i igualtat, de forma positiva, plural i sense prejudicis. La sexualitat és, a més a més, una forma de comunicació i d’expressió inherent a tots els éssers humans des del seu naixement, que es viu de forma subjectiva i amb la qual s’ha de mantenir una perspectiva àmplia que englobi tots els seus aspectes. Cal apostar fort per l’educació sexual de forma transversal, inclosa en els currículums escolars del nostre sistema educatiu. Si és important aprendre matemàtiques, encara ho és més aprendre a comunicar-se amb les persones que ens envolten. Quan s’educa, s’aprèn i no podem educar sense involucrar-nos.

Actualment, al nostre Estat, es viuen moments de canvis pel que fa als Drets Sexuals i Reproductius. L’entrada en vigor de la nova Llei de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs és una gran oportunitat per assolir fites reivindicades des de fa tants anys. Ara, és el moment de demostrar la valentia des de totes les institucions que fonamenten la nostra societat: polítiques, familiars, educatives i civils. No hi valen excuses, ni la crisi, ni les eleccions, ni els atacs dels integristes religiosos, ni cap altre subterfugi ens pot fer recular. Tenim la responsabilitat de continuar construint una societat igualitària, tolerant, respectuosa i lliure.

Aquesta campanya concreta s’acaba aquí però, en cap cas, finalitzem la nostra tasca per aconseguir que els Drets Sexuals i Reproductius siguin reconeguts i garantits al nostre territori.  Així doncs, us animem a continuar amb nosaltres en la lluita a favor dels drets de les persones. Ja sabeu on som i on seguirem.

Sílvia Aldavert Garcia. APFCIB

akjkajsasa

Campanya dedicada a la memòria d’Isabel Iserte Hernàndez.

Deixa un comentari