Dret a no ser sotmeses a tortures ni maltractaments

Cartel-05 02La Marisa Fernàndez, advocada membre de Dones Juristes, ens va parlar el passat 17 de novembre sobre el concepte de violència obstètrica, entès com els abusos de les persones professionals de la salut contra el drets de la dona en el procés del part.

Aquest concepte s’ha inclòs com una forma de violència en les lleis contra la violència a les dones de Veneçuela i Argentina. Concretamet, la llei venezolana ha estat el primer instrument normatiu que ha definit i sancionat la violència obstètrica.

Entre actes que la llei considera violència obstètrica es troben: no atendre de manera oportuna i eficaç les urgències obstètriques; oferir un tracte deshumanitzat; obligar les dones a realitzar el part en posició supina, quan existeixin els mitjans necessaris per a practicar un part vertical; negar la possibilitat de veure al seu fill o filla un cop ha nascut; alterar el procediment normal del part o obligar la dona a practicar el part per cesària.

La xerrada va acabar amb l’apunt d’una iniciativa: impulsar un procés participatiu per aconseguir una llei que reguli la violència obstètrica a Catalunya,  siguent així la pionera a Europa.

Per més informació llegiu el Butlletí dedicat al Dret a no ser sotmeses a tortures ni malatractament!

Anuncis
%d bloggers like this: