Dret a la llibertat i seguretat

La Mercè Meroño Salvador, va començar la seva exposició dedicada al dret a la llibertat i seguretat parlant de la tasca que fa Àmbit Prevenció, més concretament Àmbit Dona, des de la seva creació el 1995. Ofereixen un servei d’atenció a les dones treballadores del sexe del Raval, des d’atenció a la salut fins a orientació jurídica o formació.

La Mercè va aclarir des del principi que hi ha moltes postures davant la prostitució, però que tant ella com la seva entitat entenen que cada dona és lliure de decidir què fer amb el seu cos , i que per tant les treballadores del sexe mereixen ser tractades com qualsevol altra ciutadana.

La societat sempre ha volgut tapar  aquesta activitat i les dones que l’exerceixen. Per tant, les treballadores del sexe estan desvaloritzades, no tenen drets ni són tractades amb les mateixes condicions que la resta de població, són estereotipades, criminalitzades i victimitzades. No s’entén la seva activitat com una feina més, sino que se la titlla d’il·legítima i denigrant. Per tant, a les treballadores del sexe se’ls viola cada dia els seus drets, i concretament, no frueixen de quasi cap del 12 drets sexuals i reproductius.

Per acabar la conferència, la ponent va comentar  en què consisteix a la pràctica el dret a la llibertat i la seguretat, acompanyant-se d’algunes xifres, i com la sexualitat deslligada de la reproducció encara és un estigma per moltes dones a la nostra societat, especialment per les treballadores del sexe.

  • Doneu un cop d’ull al butlletí d’aquest mes per ampliar informació
    Anuncis
    %d bloggers like this: