Dret a la participació i a la lliure associació

Totes les persones tenen dret a participar en el desenvolupament i implementació de les polítiques determinin el seu benestar, incloent la seva salut sexual i reproductiva, sense restriccions basades en estereotips i idees discriminatòries.

En les conferències internacionals en què es van definir els Drets Sexuals i Reproductius i les línies estartègiques per aconseguir el seu acompliment a tot el món, els governs de la comunitat internacional varen assumir els següents compromisos legislatius per a possibilitar la participació ciutadana en la presa de decisions relatives a la salut i els drets sexuals i reproductius:

  • Establir sistemes de seguiment i avaluació dels serveis centrats en els usuaris per detectar, prevenir i controlar abusos per part dels proveïdors i, en definitiva, millorar la qualitat dels serveis.
  • Establir mecanismes per donar suport i involucrar la societat civil, particularment les persones implicades en organitzacions de dones i joves, en el disseny, execució, valoració i avaluació de programes i polítiques a tots els nivells.
  • Assegurar la transparència, responsabilitat i bona administració a totes les institucions públiques, privades i internacionals, en els processos pressupostaris i en la prestació de serveis.

Consulta més informació sobre aquest dret a l’0bservatori

Coneixes la Xarxa de Dones per la Salut?

Xarxa de dones feministes motivades per la salut de les dones, unides per la concepció que les persones han de ser subjectes actius en el procés de salut. El seu objectiu és millorar la qualitat, equitat i calidesa de l’atenció sanitària, potenciar polítiques de salut amb perspectiva de gènere, defensar els  drets assistencials i promoure la recerca.

jhjhjhj

Més recursos:

Participació Ciutadana en Salut

Número especial de Quaderns Caps temàtic, editat per CAPS (Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris) amb les ponències de la Jornada de maig de 2009 sobre experiències i necessitats en participació ciutadana en salut.

jhjhjhjhj

Vera Drake Mike Leigh, Gran Bretanya i França 2004

jhjhjhjhjhj

A %d bloguers els agrada això: