Dret a la llibertat i a la seguretat

Totes les persones tenen el dret a decidir si tenen relacions sexuals o no, amb qui i amb quina freqüència. Això implica que ningú pot ser forçat o forçada per una altra persona a tenir relacions sexuals, que tots i totes tenim dret a expressar les nostres preferències sexuals i a escollir la parella sexual, i que cap dona pot ser forçada a tenir un embaràs o un avortament, ni ser sotmesa a una intervenció sense el seu consentiment lliure i informat.

Per a tota persona que produeixi l’avortament d’una dona sense el seu consentiment, el Codi Penal espanyol preveu penes de presó de 4 a 8 anys i una inhabilitació especial de 3 a 10 anys per exercir qualsevol classe de professió sanitària o prestar serveis de tota mena a clíniques, establiments i consultoris ginecològics públics i privats. En cas d’haver obtingut l’autorització de la dona mitjançant violència, amenaça o engany, s’imposaran les mateixes penes.

ffgfff
Manual de professionalització de les treballadores sexuals – GENERA
fgfgfg
f
sdssdsd
Grup Interdisciplinar per a la prevenció i l’estudi de les pràctiques tradicionals perjudicials UAB
Estudi sobre la mutilació genital femenina

hjhjhjh

hjhjhjhjh

La Federació de Planificació Familiar Internacional (IPPF) estableix una sèrie de criteris a tenir en compte per tal de garantir aquest dret a nivell internacional:

Cap persona pot ser subjecte d’assassinats o càstigs corporals judicials o extrajudicials per motiu del seu comportament sexual, identitat o expressió de gènere.

No es pot posar en risc la salut de cap dona per haver-li negat un tractament sanitari a causa d’alguna condició física o mental, o en base a que altres persones assignin un valor competitiu a algun fetus que ella porti al seu si.

Cap dona pot ser condemnada a la maternitat forçada com a resultat d’haver exercit la seva sexualitat.

Totes les persones tenen dret a viure lliures de pràctiques tradicionals malsanes, incloent la mutilació genital femenina i el matrimoni forçat o infantil.

Totes les persones tenen dret a viure lliures de violència, incloent qualsevol forma d’abús físic, verbal, psicològic, econòmic, assetjament sexual, violació i qualsevol altra forma de violència sexual coercitiva.

Cap decisió, pràctica o expressió sexual de qualsevol persona, incloses les treballadores sexuals, pot justificar o excusar el càstig per violència, abús o assetjament.

Totes les persones migrants han de tenir accés als mitjans de protecció contra el dany corporal i contra la violència i abús en base a les seves expressions sexuals i de gènere, així com als mitjans de protecció i garantia de la salut i drets sexuals.

Totes les persones tenen dret a buscar i gaudir d’asil per a protegir-se de la persecució, inclosa la del propi estat, amb l’objectiu d’evitar ser víctimes d’abús greu per raons de gènere, sexe, identitat de gènere, comportament sexual, orientació sexual o estatus de VIH/sida.

Una pel·lícula- Madeinusa de Claudia Llosa

A %d bloguers els agrada això: