Dret a la llibertat de pensament

En tot allò relacionat amb la seva vida sexual i reproductiva, tota persona té dret a pensar i obrar lliurement. La llibertat de pensament sobre salut sexual i reproductiva no ha de veure’s limitada per les idees de tipus religiós. Filosòfic o cultural.

A l’hora de desenvolupar aquest dret  es marquen les pautes següents:

  • Totes les persones tenen dret a exercir la seva llibertat de pensament, opinió i expressió en relació amb les seves idees sobre la sexualitat, orientació sexual identitat de gènere i drets sexuals, sense intromissions o limitacions basades en creences culturals dominants o ideologia política, o en nocions discriminatòries d’ordre públic, moralitat pública, salut pública o seguretat pública.
  • Totes les persones tenen dret a la llibertat de pensament, consciència i religió; incloent el dret a tenir opinions sense interferències dins un marc de no discriminació i respecte per la capacitat evolutiva dels nens i nenes.
  • Totes les persones tenen dret a explorar la seva sexualitat, amb l’objectiu de tenir somnis i fantasies, lliures de la por, la vergonya, la culpa, les falses creences i altres impediments per a la lliure expressió dels seus desitjos, amb plena consideració pels drets de les altres persones.
  • Totes les persones, especialment les dones, tenen dret a manifestacions de la seva identitat o de la pròpia individualitat a través de l’expressió oral, comportament, vestimenta, característiques corporals, selecció d’un nom i altres mitjans, sense restriccions.
  • Totes les persones tenen llibertat de buscar, rebre i impartir informació i idees relacionades amb els drets humans, drets sexuals, orientació sexual, identitat de gènere i sexualitat, a través de qualsevol medi legal i sense importar les fronteres, dins d’un marc de no discriminació i tenint en compte els drets de les altres persones i la capacitat evolutiva dels nens i nenes.

Per garantir la llibertat de pensament, opinió i expressió en relació als Drets Sexual i Reproductius hi ha moltes associacions de dones que treballen diàriament per fer sentir aquelles veus que a vegades costa que se sentin:

Logoobservatoridonesmitjans

Observatori de les dones als mitjans de comunicació
logotip-dones-en-xarxa

Dones en Xarxa
rednosotras en el mundo
Red Nosotras en el Mundo
lolamora
LolaMora Producciones

I per acabar una pel·lícula sobre el tema: Fuego, de Deepa Mehta

%d bloggers like this: